Redelijke aanpassingen, een zoektocht naar gepaste maatregelen

Redelijke aanpassingen zorgen ervoor dat een omgeving meer toegankelijk wordt. Voor elke unieke situatie zullen redelijke aanpassingen een andere vorm aannemen en op maat gemaakt worden. Jullie als ouders zijn onmisbaar in deze zoektocht. Om jullie in dit proces te ondersteunen kan onderstaande tool een houvast bieden.

Duidelijk en sterktegericht beeld als basis

We vertrekken bij het denkproces van redelijke aanpassingen steeds vanuit een duidelijk beeld van de persoon waarbij er aandacht is voor zijn/haar sterktes. In diverse contexten kunnen sterktes verschillen, het is dus belangrijk hier aandacht voor te hebben. Wat werkt in de ene context kan inspirerend werken in een andere context.

Aandacht voor het proces en de eigen kijk verscherpen

Vanuit een duidelijke en sterktegerichte beeldvorming zijn er een aantal aandachtspunt ten aanzien van het proces en aandachtspunten die onze kijk verscherpen. Deze aandachtspunten helpen je als ouder om actief mee te zoeken naar gepaste maatregelen. Vele zaken zullen hierin herkenbaar zijn, zoals wat je reeds bewust of onbewust toe past.

Reacties

Heb jij deze tool ingezet in de zoektocht naar redelijke aanpassingen? Laat info@oudersvoorinclusie.be weten hoe het jou hielp om samen te zoeken naar gepaste maatregelen.