Corona – Interessante links en organisaties

Je stem laten horen?

Heel wat organisaties of onderzoekers hebben jou nodig! Doe mee aan deze bevragingen en laat jouw stem het verschil maken!

  • Onderzoek Thuisleren van Ugent is gericht op ouders van schoolgaande kinderen  tussen 5 en 18 jaar. Het onderzoeksteam gaat na hoe het thuisonderwijs verloopt voor kinderen en hun ouders, welke dingen er goed gaan en welke moeilijkheden er zijn. Neem deel via Facebook.
  • Unia wil weten wat de impact van de coronamaatregelen is op het leven van mensen met een beperking en hun omgeving. Je kan de vragenlijst online invullen.
  • Het Kinderrechtencommissariaat wil dat kinderen en jongeren gehoord worden in deze crisis. Alle jongeren worden aangemoedigd om de vragenlijst in te vullen.
  • Er gebeurt internationaal onderzoek naar de impact van corona op personen met een handicap, én hoe beleidsmaatregelen effect hebben op de rechten van mensen et een handicap. De COVID 19 Disability Rights Monitor is ook in het Nederlands beschikbaar. Je kan de vragenlijst online invullen.

Informatie

We bundelen hier relevante informatie uit verschillende domeinen en invalshoeken:

HEROPSTART:

Bekijk ook onze eigen nieuwsberichten met informatie en veelgestelde vragen!

 

AFSTANDSLEREN EN LOCKDOWN:


Meer weten? Ga naar onze Corona-pagina voor veelgestelde vragen, inspiratie voor een aangepast aanbod en #verhalenuitjulliekot.